KBC Assist

Heb je een auto-ongeval, of schade aan je wagen of aan je huis? Werd er bij je ingebroken en een diefstal gepleegd? Of heb je dringend hulp van de bijstandscentrale nodig?
Pech kan iedereen overkomen en het zorgt voor stress! Je weet soms niet onmiddellijk wie je moet contacteren en op welke manier je dat moet doen.
Daarom is er nu KBC Assist. Met deze smartphone-app kun je vlot:

  • Een ongeval of schade aangeven.
    KBC regelt dan achter de schermen alle administratieve rompslomp voor je.
  • Eenvoudig contact opnemen met je verzekeringsagent, de KBC-bijstandscentrale, VAB (bij pech).
  • Kostbare bezittingen bewaren in een foto-album. Als je een voorwerp verliest of kwijtraakt door een diefstal, kun je dan naar de foto’s in het album verwijzen.

Bovendien krijg je nu met de gratis weeralarmservice in KBC Assist meldingen van noodweer in de buurt. Samen met handige schadebeperkende tips kan je zo tijdig je huis, tuin en voertuig veiligstellen.

Voor wie is KBC Assist?

Je kunt als particuliere KBC-klant gratis gebruikmaken van KBC Assist als je één of meerdere schadeverzekeringen hebt bij KBC.
Je moet ook KBC Mobile op je smartphone geïnstalleerd hebben.
Ben je bestuurder van een leasewagen van KBC Autolease? Dan is er voor jou ook nog de KBC Autolease-app.

Hoe werkt KBC Assist?

Download gratis KBC Assist op je smartphoneRegistratie gebeurt éénmalig via KBC Mobile

Je moet dus beide apps (KBC Assist en KBC Mobile) op dezelfde smartphone geïnstalleerd hebben. KBC Assist zal automatisch verbinding maken met KBC Mobile. iOS-gebruikers kunnen verder ook met hun bankkaart en kaartlezer registreren.


KBC Assist is klaar voor gebruik

Nu kun je met je smartphone aangiftes doen van een ongeval of schade in drie domeinen: ‘Voertuig’, ‘Wonen’ en ‘Gezin’.


Aangiftes

Aangiftes in het domein ‘Voertuig’:

Met KBC Assist op je smartphone kun je aangiftes doen bij:

  • een ongeval
  • motorpech
  • glasbreuk
  • een diefstal

Heb je een ongeval en is er een ander voertuig betrokken?
Dan kun je foto’s van het ingevulde Europese aanrijdingsformulier maken en doorsturen. We voorzien in de toekomst ook de mogelijkheid om het formulier volledig digitaal in te vullen.
Heb je motorpech of een ongeval en raak je niet meer thuis?
Bel de VAB-Bijstandscentrale. Ze weten precies waar je je bevindt en komen je helpen.
Heb je glasschade? Met de app kun je vlot de contactgegevens van Carglass op je scherm lezen of een andere hersteller contacteren.


Aangiftes in het domein ‘Wonen’:

Schade aan je woning doorgeven, dat doe je vlot door een korte beschrijving en enkele digitale foto’s van de schade door te sturen. KBC doet de rest!


Aangiftes in het domein ‘Gezin’:

Heb jij of een familielid een ongeluk gehad, of heb je schade veroorzaakt bij anderen? Als deze schade gedekt wordt door een van je verzekeringen, kun je ook met een korte beschrijving en foto’s aangifte doen.


Ziekenhuisopname melden of personenbijstand vragen

Ben je opgenomen in het ziekenhuis en wil je dat melden? Of heb je dringend personenbijstand nodig? Geen probleem, je vindt de nodige contactgegevens in de app.

Meteorologische meldingen met weeralarmservice

Voorkomen is beter dan genezen, daarom hebben we een nieuwe functie toegevoegd aan KBC Assist: de weeralarmservice. Via deze gratis functie ontvang je persoonlijke weerinfo wanneer er bijvoorbeeld stormweer, sneeuw of hagel op komst is bij jou in de buurt. Bovendien krijg je handige tips die je helpen om je te beschermen tegen het noodweer. Zo kan je op tijd actie ondernemen om alles veilig te stellen.

Toch schade opgelopen? Dan kan je meteen je schadeclaim indienen via KBC Assist.

Je aangifte wordt automatisch naar je verzekeringsagent gemaild

Als je een aangifte gedaan hebt met KBC Assist, ontvangt de contactpersoon van je verzekering een e-mail met alle nodige informatie. Hij (en soms ook de VAB-Bijstandscentrale) gaat hiermee aan de slag om je schade af te handelen. Jij krijgt zelf ook een bevestiging per e-mail.


Heb je een vraag of wil je meer weten over KBC Assist?

We hebben de meest gestelde vragen en hun antwoorden voor je op één pagina gegroepeerd.

Bekijk deze link